Voorthuyzen 2008

Korte beschrijving van bezoek aan de verenigingsbijeenkomst te Voorthuizen van Edb en Vnw.

 

Het Partycenter Edda Huzid ligt in een rustige buurt , er is ook een golf centrum aan deze locatie. Het is een multi-funktioneel gebouw met verschillende ruimtes.

Voor deze gelegenheid zijn er 3 ruimtes in gebruik. Edb heeft een kleine ruimte in gebruik aan de linker zijde van de hoofdgang, Vnw neemt de rechter zijde van het gebouw in beslag met een heel grote ruimte.

En er is ook nog een kleine ruimte in gebruik door een andere vereniging gespecialiseerd in zwaarden.

Ik heb me aangemeld in de EDB ruimte en werd er zoals gewoonlijk zeer vriendelijk ontvangen door de onze nederlandse collegas van EDB , waaronder de Voorzitster Mvr Hanny Papendorp en bestuurslid Femke Wuijts. Dit resulteerde direkt in het uitwisselen van gedachten mbt beider onze doelstellingen van BVVW en EDB.

Ik stond netjes vermeld in de gastenlijst en kreeg dan ook meteen mijn bezoekers badge.

EDB had in deze ruimte 7 leden met een display tafel. Elke tafel met een specifiek thema. ( Zie bijhorende foto’s )

Er was een display met als thema het ‘ Stoner ‘ aanvalsgeweer, ook er was een Smith & Wesson display met een overzicht van de hand-ejectors van dit bekende merk.

Verder was er een speciale display met wapens en springstoffen van de ondergrondse beweging in de 2de wereld-oorlog, en een display met geluidsgedempte vuurwapens.

Ook werd er op 1 tafel een mooi overzicht gegeven van de Armalite AR-10 aanvalssgeweren die in Nederland bij « De Nederlandse Artillerie Inrichtingen « werden geproduceerd in het verlede

Elke standhouder was natuurlijk bereid om de nodige vragen van de bezoekers mooi te beantwoorden, dat leverde meestal een zeer open en interessant gesprek op waarbij meestal verschillende bezoekers betrokken waren.

Ook laat dit steeds toe om vele nieuwe zaken te leren en om nieuwe verzameldomeinen te ontdekken….

Uiteindelijk was de opkomst van de leden zeer groot, er werden 67 EDB bezoekers geteld.

Ik denk dat dit een groot succes is voor een soortgelijk evenement.

Na het bezoek aan de EDB ruimte ben ik dan verder naar de VNW ruimte gegaan, opnieuw werd ik daar vriendelijk ontvangen door Dhr Loef.

Er was wel onmiddellijk een verschil merkbaar tussen de aanpak van beide verenigingen.

De ruimte van VNW was zeker 8 keer zo groot als deze van EDB.

VNW is natuurlijk een vereniging voor verzamelaars van « vrij verkrijgbare wapens en munitie »

De aantallen standhouders , niet enkel display maar ook vrije verkoop, was dan ook vele malen groter, ook was er een zeer groot aantal bezoekers.

Onder de standhouders waren ook verschillende nationaliteiten , ik zag naast Belgische standhouders ook Duitse en Engelse verkoopstafels…. Uiteraard waren ook  de Nederlandse standhouders van de partij.

Het interessante aan dit soort wapenbeurs is de verscheidenheid van de zaken die je kan bekijken en of ondekken, zo waren er naast blanke wapens en militaire uitrustingen ook een heel mooi aanbod uit vuurwapens van de 16 tot de 19de eeuw…. Uiteraard waren er ook vele randproducten zoals munitie en lederwerk etc….

Uiteraard was er een groot aanbod in verschillende domeinen en in verschillende prijsklassen, zodat iedere bezoeker zijn doelstelling , mijn inziens, wel ingevuld zal gezien hebben .

Na een bezoek van bijna een hele dag ben ik met tal van mooie foto’ s en een aantal memorabele gesprekken voldaan huiswaards gekeerd .

Ik kan ieder van onze leden zeker een bezoek aan de activiteiten van EDB en VNW aanraden.

De uitwisseling van ideeen en kennis zijn voor de meeste van ons een mooie meerwaarde.

In de hoop U eventueel op de volgende Events in binnen of buitenland  te mogen begroeten.

Met dank voor uw aandacht

Yves Quireyns

BVVW

Event Manager