FESAC - ANual meeting 2008 - Malta

13 landen stuurden afgevaardigden van hun verenigingen van wapenverzamelaars naar de jaarlijkse conferentie van FESAC.

De FESAC werd gesticht in 1974 en streeft naar de instandhouding en bevordering van de wapenverzamelingen in Europa.

Deze wapenverzamelaars zijn zoals de musea, de beschermers en curators van het geschiedkundig patrimonium betreffende wapens in Europa.

Belgische afgevaardigden

2 verenigingen waren vertegenwoordiger voor België tijdens het congres.  KVVL-SRAMA ( Koninklijke vereniging van de vrienden v/h Koninklijke Museum v/h Leger en de Krijgsgeschiedenis) en de BVVW (Belgische Vereniging Van Wapenverzamelaars) respectievelijk met Dhr. Van Hoorenbeeck B. en Dhr. Rodyns F.

Beiden hebben de situatie en veranderingen van de wapenwet in België toegelicht op het congres.

Copyright Albrecht Simon

Bernard Van Hoorenbeeck – Frank Rodyns

EU Parlementslid Mevr. Kallenbach G.

De FESAC was verheugd met de aanwezigheid van Mevr. Kallenbach Gisela, Europees parlementslid van Duitsland en voorzitster van de commissie voor de nieuwe Europese richtlijnen betreffende de controle op de verwerving en voorhanden hebben van wapens.

Mevr. Kallenbach heeft tijdens haar werk voor deze commissie de volledige medewerking gekregen van FESAC d.m.v. de voorzitter Dhr. Stephen Petroni (Malta).  FESAC en Mevr. Kallenbach hebben gestreeft naar nieuwe evenwichtige richtlijnen die zowel de openbare veiligheid respecteren alsook tegemoet komen aan de noden van de jager – sportschutter en verzamelaar in Europa.

Mevr. Kallenbach had na deze nauwe samenwerking een positieve houding t.g.o. de erkende wapenverzamelaar in Europa

Afspraak in Italie te Terni voor het volgend congres in juni 2009

 

Contact SRAMA: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contact BVVW : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / www.bvvw.be

Frank Rodyns

Voorzitter BVVW